Er is een beloning van 25.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de aanhouding van Bretly Dorder. De 24-jarige man wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke schietpartij.

De politie meldde aan Omroep Gelderland dat er mogelijk nog woninginvallen volgen, zoals zaterdagavond ook in Doetinchem het geval was. Toen zocht een arrestatieteam in de wijk Dichteren naar de vuurwapengevaarlijke man. De 24-jarige man heeft geen vaste woonplaats en is volgens de politie ‘extreem gevaarlijk’. Hij wordt ook verdacht van het neersteken van een man in Zutphen. Eerder zou hij in Rotterdam een psychiater dood hebben geschoten. Sinds de politie de foto en naam van de man bekendmaakte, kwamen er tientallen tips binnen bij de politie. Maandag zocht de politie in Duitsland naar Bretly Dorder.

Bretly Dorder heeft een fors postuur, is ongeveer 1.83 m lang en wordt beschouwd als vuurwapengevaarlijk. Het is van het grootste belang dat hij snel wordt aangehouden om verdere incidenten te voorkomen. De politie verzoekt iedereen die weet waar Bretly Dorder is, om contact op te nemen met de Opsporingstiplijn op 0800 – 6070. Blijft u liever anoniem bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800–7000. Als u Bretly Dorder ziet, benader hem dan niet zelf, maar bel direct de politie op 112.

© Foto: Politie