De politie ergert zich aan omstanders die woensdagmorgen een reanimatie in Doesburg hebben gefilmd met hun mobiele telefoons. De meldkamer kreeg kort voor 9.30 uur een melding van een reanimatie. Het slachtoffer was een vrouw die een hond uitliet in de Van Ubelstraat. Ze was in elkaar gezakt. Hulpdiensten rukten massaal uit, waaronder een traumahelikopter. Alle hulp kwam te laat, het slachtoffer overleed.

Een burgerhulpverlener vertelde tegen Omroep Gelderland geïrriteerd te zijn dat tijdens de reanimatie meerdere omstanders hun telefoon pakten om de reanimatie te filmen. Ook zou een omstander in een voortuin zijn gaan staan om de reanimatie gade te slaan. “Er is inderdaad gepoogd om het slachtoffer te reanimeren, maar helaas zonder resultaat”, zegt Sven Strijbosch van de politie. “Mijn collega’s hebben in ieder geval één omstander dringend verzocht om te stoppen met filmen. Ik kan mij voorstellen dat de burgerhulpverlener er eerder was, dus mogelijk heeft hij of zij meer mensen zien filmen.”

Uiteindelijk hielden gealarmeerde burgerhulpverleners en hulpdiensten doeken omhoog om pottenkijkers het zicht te beletten. Daar hadden enkelen maling aan.

© Foto: RTV Ideaal (archief)