Wat doet een boer om te zorgen voor ons eten, ons landschap en onze natuur? En wat kun je daar als bewoner of consument ook zelf aan doen? Welke keuzes maak je? Tegen welke dilemma’s loop je aan? In ‘natuurlijke gesprekken’ over eten en landschap in Barchem en Lochem gaan we op zoek naar antwoorden. De gesprekken worden georganiseerd in samenwerking met veehouder, groenten- en notenteler Rene Lubberdink uit Barchem en Plus Cornelis in Lochem.

”In een serie van drie bijeenkomsten (met dezelfde groep) gaan we met elkaar in gesprek over ons eten en het landschap waarin we wonen. Het eerste gesprek vindt plaats op vrijdagmiddag 17 februari van 13.30-tot 16.30 uur op de boerderij van René Lubberdink, Hazelberg 12 in Barchem. Het tweede gesprek vindt plaats op donderdagavond 2 maart van 20.00 tot 22.00 uur bij Plus Cornelis in Lochem. Die avond gaat het over wat we eten. De datum van de derde bijeenkomst wordt in overleg gekozen. In deze derde bijeenkomst bespreken we wat je samen kan en wil doen om hier in de eigen omgeving mee aan de slag te gaan” zo laat de organisatie weten.

Tijdens de gesprekken wordt er op zoek gegaam naar gedeelde ideeën over eten, het landschap en hoe een ieder elkaar daarbij kan helpen. Het zijn open gesprekken, gericht op ontmoeting, uitwisseling, leren en luisteren naar elkaar. Geïnteresseerde inwoners, boeren, supermarkten en voedselaanbieders uit de andere dorpen van de gemeente Lochem kunnen zich overigens ook aanmelden.

© Foto: RTV Ideaal