Process your Future (PCPT) heeft een belangrijke stap gezet voor de realisatie van House of Skills. De plek waar studenten en bedrijven aan de slag gaan in de Proces- en Levensmiddelenindustrie. Marcel Koerts, Manager Onderwijs van ROC van Twente en Gerard Schröder van Schröder Vastgoed, tekenden een samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwe House of Skills in Almelo. Dit deden zij in het bijzijn van Gerard Nijhuis en Dirk Zuidema, de projectleiders van PCPT.

House of Skills wordt dé plek waar leerlingen, studenten, werkenden en zij-instromers alles kunnen leren over procestechniek. In een omgeving die de echte praktijk benadert draait alles om leren, jezelf ontwikkelen, experimenteren en fouten mogen maken. Iets dat in een echte fabriek niet mogelijk is. De ruimte die nu beschikbaar is om House of Skills te vestigen ligt aan de Kolthofsingel 8 in Almelo. In deze inspirerende leeromgeving wordt gebruik gemaakt van combinaties tussen fysieke, digitale en zelfs virtuele middelen. Met state of the art – techniek, apparatuur, bibliotheek en interactieve leerplekken wordt dit de plek waar vakmanschap op het gebied van procestechniek wordt ontwikkeld. Dit doet ‘Process your Future’ om mensen te interesseren voor een baan in de proces- en levensmiddelenindustrie en ze op te leiden voor deze branches.

Er is veel vraag naar procesoperators, zowel in de food als non-food. Om meer arbeidskrachten en studenten voor deze sector te interesseren is er een samenwerking tussen een aantal bedrijven in de Twentse proces- en levensmiddelenindustrie, ROC van Twente, Saxion en Zone.college. Dit doen zij onder de naam: ‘Process your Future’.

© Foto: Zone.college