© Foto: Prowonen

Volgens onderzoek van RTL Nieuws heeft 44% van de woningen van ProWonen een matige of slechte conditie. Dat zou betekenen dat ruim 3.500 woningen van de wooncorporatie uit Borculo matig tot slecht onderhouden is.

“Dat is een uitspraak waar we enorm van geschrokken zijn. ‘Dat kan niet waar zijn’ was vanmorgen mijn eerste gedachte toen ik onze naam in de landelijke pers zag opduiken.” Hanke Struik, directeur bestuurder van ProWonen is zichtbaar aangeslagen. “We zijn juist ontzettend trots op ons bezit. We krijgen echt heel weinig klachten van onze huurders en we scoren altijd hoog op de Aedes benchmark op klanttevredenheid. Bovendien hebben we een stevig onderhoudsprogramma waar veel geld wordt uitgegeven om ons bezit op peil te houden en waar nodig is te verbeteren.”

Toch komt ProWonen slecht uit de bus. “Om uit te zoeken hoe dit komt, zijn we vandaag nog gestart met een nader onderzoek. Het is nu belangrijk voor onze huurders en onze onderhoudspartners dat wij delen dat ons bezit van goede kwaliteit is.”