Meer dan driehonderd coureurs reden zaterdag en zondag over de Varsselring in Hengelo, tijdens de 55e editie van de traditionele wegraces. Ruim achtduizend motorliefhebbers genoten in de zon van de sport op het stratencircuit.

“Wij zijn er al maanden mee bezig, als het deze week dichterbij komt wordt het spannend”, aldus bestuurslid van HAMOVE, Joep Haverkamp. “Wij kijken er al heel lang naar uit.” De voorspelde regenbuien dreigden roet in het eten te gooien voor de coureurs en toeschouwers. Tot opluchting van Achterhoekse coureur Joey den Besten bleef het op de racedag grotendeels droog: “Voor mij als rijder is dat natuurlijk plezierig. Maar ook voor al het publiek dat komt kijken, die hebben veel meer plezier als het zonnetje schijnt.” De organisatoren stonden dit jaar voor een flinke uitdaging, naast een recordaantal van 305 coureurs, hadden zij ook te kampen met ziektegevallen in het bestuur van HAMOVE. “Daar zie je gelukkig dat, bij onze vereniging, mensen opstaan en taken op zich nemen,” aldus Haverkamp.

Borculoër Den Besten, die voorheen voor Performance Racing Achterhoek uit Hengelo reed, voelt zich als een vis in het water op het Bronckhorster circuit: “Het is gewoon leuk om op je thuiscircuit goede prestaties neer te zetten.” Daarnaast is de coureur trots op het feit dat de motorsport in de Achterhoek blijft bestaan. “Het blijft leven onder alle mensen, het is een prachtige sport”, vertelt Den Besten. De organisatie en rijders kijken terug op een geslaagd weekend op het circuit in Varssel. “Het is succesvol als er geen zwaargewonden zijn en als het publiek het naar zijn zin heeft gehad”, vertelt Haverkamp.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8.

© Foto’s: Albert Schreuder

Meer foto’s in ons fotoboek