© Foto: Pascal Teerink

Afgelopen zondag was de 15e editie van de Keppelrun. Meer dan 1370 deelnemers hadden zich ingeschreven om op deze zonnige dag een van de afstanden in Hoog-Keppel te lopen, ruim 500 meer dan vorig jaar.

Dit zorgde ervoor dat de organisatie her en der wat moest improviseren. Zo moesten er ‘last minute’ nog zo’n 350 medailles gemaakt worden, extra startnummers besteld worden en was er de vraag ‘hoe gaan we dit in goede banen leiden?’. Voor het eerst werd daarom bij de 5 km en 10 km gestart in verschillende blokken. Zo kon drukte op het parcours worden vermeden en hadden de deelnemers de ruimte om comfortabel te starten en te lopen. De weersomstandigheden waren perfect voor zowel lopers als publiek. Dit in combinatie met de gezelligheid en muziek van DJ Niels, maakten van de Keppelrun weer een fantastisch evenement.

Natuurlijk werd er ook gestreden voor de winst. De 2,5 km werd gewonnen door Willem Bolck uit Westervoort met een tijd van 8.59. Bij de dames ging de winst naar Ivana Groenen uit Didam in 9.57. Luuk Nusselder uit Hummelo zette bij de mannen op de 5 km een tijd neer van 15.55. Snelste vrouw werd Linda Ooms uit Tonden met een prestatie van 18.36 minuten.

Jordy Kloet uit Zelhem heerste op de tien kilometer bij de mannen met een tijd van 33.58. Pleun Lammers uit Doetinchem zette de concurrentie op achterstand en won in 38.46 minuten bij de vrouwen. Daarmee verbrak zij na 7 jaar het parcoursrecord met een tiende. Traditioneel werd de Keppelrun afgesloten met de jeugdloop waar kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar in verschillende leeftijdscategorieën strijden voor een mooie beker.