Doornberg Recycling (Rubber Verwerking Nederland) vertrekt deze maand uit Almen. Dat verwacht het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Lochem. Eigenlijk zou het bedrijf dat banden opslaat en verwerkt, in februari het terrein al opleveren. Maar dat is niet gelukt. Aldus Omroep Gelderland

Het bedrijf verhuist naar Enschede. “Om op het terrein een goede en veilige indeling te maken, moet het materiaal dat nu nog in Almen ligt in Enschede worden verkleind”, schrijft het college in een memo. Hierdoor gaat er minder rubber naar Twente dan in eerste instantie werd verwacht. “Daarnaast is er oponthoud ontstaan als gevolg van corona onder het personeel en er gaan machines kapot.” Volgens het college slinken de voorraden rubber in Almen inmiddels behoorlijk. Daarnaast is het bedrijf begonnen met het slopen van de hal. Daarna moet het terrein worden opgeruimd en schoon worden opgeleverd. Na de verhuizing gaan de gemeente en de ondernemer in gesprek over de dwangsommen. Als het bedrijf is vertrokken komen er woningen op het terrein.

Het recyclingbedrijf heeft inmiddels een behoorlijke geschiedenis. Omwonenden maakten zich grote zorgen over de veiligheid. Bij het bedrijf lagen duizenden banden opgeslagen, die daar werden verwerkt en afgevoerd. In 2018 besloot de gemeente Doornberg uit te kopen. Lochem heeft het terrein voor ruim 2,7 miljoen euro aangekocht.

Foto: Omroep Gelderland