© Foto: RTV Ideaal / Eddy Boerman

Het Reinier van der Kwast BVO-015 toernooi klinkt als een prachtig evenement dat niet alleen de sportieve geest van voetbal viert, maar ook bijdraagt aan een belangrijk doel door de G-afdeling van AZC in Zutphen te ondersteunen. Sinds vorig jaar draagt dit eendaagse evenement de naam van oud-AZC’er Reinier van der Kwast. Ook deze editie had, net als vorig jaar, een internationaal tintje. De opbrengst van het toernooi naar de G-afdeling van AZC.

Het is mooi om te zien hoe de gemeenschap zich verenigt om deze kwetsbare groep te ondersteunen en hen een dag vol voetbalplezier te bezorgen. Met de toevoeging van een internationaal tintje en de betrokkenheid van bekende clubs zoals FC Twente/Heracles Academie, Go Ahead Eagles, De Graafschap, FC Emmen, SK Beveren (België) en Royale Union Saint-Gilloise, wordt het toernooi alleen maar meer bijzonder.

Het initiatief om G-spelers een dag op te nemen in de staf van een betaald voetbalclub is ook lovenswaardig, omdat het hen een unieke ervaring biedt en hen helpt zich verbonden te voelen met de bredere voetbalgemeenschap. Iedere team kreeg aanvulling in hun staf in de vorm van een teammanager en de G spelers zijn dan een dag opgenomen in de staf van een betaald voetbalclub. De G- Jeugd kreeg in de pauze van het toernooi volledige aandacht door een trainings-clinic die werd verzorgd door enthousiaste BVO trainers van de Go Ahead Eagles.

Meer foto’s in ons fotoboek