© Foto: gemeente Lochem

De vernieuwing van de binnenstad in Lochem is bijna klaar. De aannemer is nu bezig met het aanbrengen van de laatste klinkers en keien rondom de kerk. De Grote Markt is alweer een tijd in gebruik. De nieuwe bestrating, het aangeplante groen, de vele bankjes, de fontein en jeu de boulesbaan gaan voor een levendige binnenstad zorgen.

Op de parkeerplaats op de markt zijn nu 16 parkeervakken beschikbaar om te parkeren, waaronder 4 parkeervakken voor mindervaliden. Om te zorgen dat bezoekers niet buiten deze vakken parkeren waarschuwde de gemeente Lochem de foutparkeerders de laatste periode via flyers met hierop de parkeerterreinen waar ze wél kunnen parkeren. Ook maakten ze de bebording op orde, zodat elke bezoeker weet wat de voorwaarden zijn voor het parkeren op de Markt. De handhavers van de gemeente Lochem delen boetes uit aan automobilisten die nog verkeerd geparkeerd staan. Op het parkeerplein op de markt in Lochem mag maximaal 1 uur geparkeerd worden met een parkeerschijf.

”Het gaat vast een gewilde en fijne plek worden om te verblijven. Op 8 juni zal de grote opening zijn van het vernieuwde centrum van Lochem, dit gebeurt in samenspraak en samenwerking met het Stadshuus” laat een woordvoerder van de gemeente weten. Het stadshuus heeft ook net een grote verbouwing achter de rug.