Op woensdagen tot en met 18 augustus is Ridder Corneel op kasteel Doorwerth. Hij wil nieuwe ridders opleiden. Dus kinderen (en ouders / begeleiders) kom naar het kasteel en doe aan de hand van vragen en opdrachten de ridderproef. Heb je het geheime wachtwoord gekraakt en de juiste route gevolgd dan ontmoet je in de gewelven van het kasteel Ridder Corneel. Daar kan je de riddereed afleggen en tot Ridder voor het leven “geslagen “worden met het zwaard van Ridder Corneel.

Een echte ridder komt op tijd! Meld je aan tussen 11:00 en 17:00 uur bij de brug van het kasteel. Voor volwassenen zijn de kosten 12 euro en kinderen tot en met 18 jaar betalen 8 euro. Kinderen met Museumkaart of Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 3 euro op vertoon van jaarkaart.

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie.