In de Remigiuskerk van Steenderen zal op 12 en 13 augustus voor de achtste keer de bromfietstentoonstelling ‘Brommers kieken in de Karke’ worden ingericht. Ditmaal zal de expositie geheel gewijd zijn aan de verzamelaar en zijn verhaal. Bij de tienduizenden bromfietsliefhebbers die ons land rijk is zijn er velen die meerdere exemplaren of zelfs een hele verzameling oude bromfietsen bezitten.

Een verzameling met een breed scala en met aandacht voor Gelders en Nederlands fabrikaat is dan het mooist en die is in Steenderen te zien. Op zaterdag 12 augustus om 10.00 uur zal Ds. Roelie Reiling, de tentoonstelling openen. Roelie is al jaren betrokken bij het werk van de Plaatselijke Commissie van de Geldersekerken in Steenderen die de tentoonstelling organiseert.

Eigenaren van een klassieke bromfiets kunnen zich op de zaterdag vanaf 10.00 uur inschrijven voor een (individuele) toerrit door de fraaie Achterhoek. Inschrijvers ontvangen, naast entree voor de tentoonstelling, een leuk herinneringsvaantje. De rit door de Achterhoek heeft een lengte van 100 km. Voor de inwendige mens is er een tussenstop gepland.

© Foto: Brommers kieken in de Karke