Zondag werd voor de vierde keer de Ronde van de Achterhoek georganiseerd, dit jaar als Internationale UCI 1.2 wielerkoers voor professionals en elite/beloften z./contract. De wedstrijd werd voor het eerst georganiseerd als UCI-koers en maakt sinds dit jaar ook voor het eerst onderdeel uit van de Holland Cup, daar waar het de afgelopen 3 jaar een nationale KNWU-wielerwedstrijd was.

De Ronde van de Achterhoek ging dit jaar van start in het centrum van Boekenstad Bredevoort, vandaaruit werden alle 8 Achterhoekse gemeenten aangedaan over een afstand van 200 kilometer, via Oost-Gelre naar Winterswijk en vanuit Winterswijk weer terug richting Bredevoort voor een 2e passage door de Boekenstad, daarna werd het koers gezet richting Varsseveld, Ruurlo, Vorden, Hengelo, Hummelo, Hoog Keppel, om vervolgens via Wehl door het Montferland te trekken.

Na het heuvelachtige Montferland trok de koers terug richting Varsseveld via Netterden, Gendringen en Sinderen, om afsluitend nog een 5-tal plaatselijke ronden te rijden door en rondom Varsseveld.