De moestuin van kasteel Doorwerth is opgezet als een klein ‘buitenmuseum. Tijdens een speciale rondleiding op donderdag 5 en 19 augustus ga je terug in de tijd en zie je welke gewassen er werden verbouwd en hoe ze werden gekweekt.

In 1643 legde Schellart van Obbendorf, de toenmalige eigenaar van Doorwerth, rondom het kasteel een dijk aan met daarbinnen een nieuwe groentetuin. Deze moestuin was belangrijk voor de voedselvoorziening van de bewoners van het kasteel en is nog steeds in gebruik dankzij de inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers. De moestuin is ingericht in de stijl van het Hollands classicisme, zoals dat in de 17de eeuw gebruikelijk was. Daarbij werd de tuin ingedeeld in vierkanten en beplant met groenten, kruiden en kleinfruit. Ook waren er bloemen, want de tuin had tevens een sierfunctie. Samen met de moestuingids loop je door de tuin en zie je welke gewassen er werden verbouwd en hoe ze werden gekweekt.

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie.