De Varsselring in het buitengebied van Hengelo was de afgelopen dagen het decor van de wegraces van de Hengelose Auto en Motorvereniging. Met ongeveer zevenduizend bezoekers rond het stratencircuit bij de Varsselse molen kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagd raceweekend.

“Het is voor ons geweldig, maar ook voor de coureurs”, zegt Joep Haverkamp namens de organiserende Hengelose Auto en Motorvereniging (HAMOVE) over de 58e editie van de wegraces. Na een afgelasting in 2020 en een uitgeklede editie vorig jaar is de organisatie blij dat er weer publiek was. “Vorig jaar was er bijna geen publiek en konden ze ook niet op het rennerskwartier komen”, geeft Haverkamp aan. “Iedereen loopt nu weer tussen de motoren door, ze kunnen de coureurs aanspreken. Dat is geweldig, je ziet dat de mensen blij zijn dat ze weer kunnen komen.”

Het unieke aan de Varsselring is dat het een stratencircuit is, wat betekent dat de coureurs over de openbare weg rijden. Dat zorgt wel dat er weinig tijd is om op- en af te bouwen. “We zijn het enige stratencircuit in Nederland en dat opbouwen is wel een specialiteit”, legt Haverkamp uit. “Dat betekent dat je alles pas op het laatst moet doen, want het is openbare weg.”

Tevredenheid overheerst bij de plaatselijke vereniging HAMOVE na drie droge racedagen met tevreden publiek. “Dat is voor ons waar je het voor doet”, zegt Haverkamp. “We staan er dicht op en zijn met de organisatie bezig, maar je doet het voor het publiek en de rijders. Die zijn allemaal dolenthousiast dat het weer kan.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: Damon Teerink – Racing Passion Photography