Na drie verloren finales was in het vierde keer toch raak voor RSC Anderlecht. De Belgische topclub versloeg PSV in de finale van het Seesing Tournament met 2-0 en schreef daarmee de 18e editie van dit jeugdtoernooi op haar naam. De Zuiderburen waren goed op dreef in het Pinksterweekend en namen naast de eindoverwinning ook de prijs voor de beste speler, de topscorer en de penaltybokaal mee in de bus naar Brussel. RSC Anderlecht liet van meet af aan zien voor de hoofdprijs naar Zieuwent te zijn gekomen en begonnen met een 5-0 overwinning op Borussia Dortmund. Daarna werden ook AZ en De Graafschap op een nederlaag getrakteerd. Enige smetje was de nederlaag tegen Feyenoord, maar desalniettemin gingen de paarsen uit Brussel met de poulewinst aan de haal. Op zondag won RSC Anderlecht achtereenvolgens van Bayer 04 Leverkusen en Ajax, zodat de finale werd bereikt.

Op zondag won de ploeg uit de Lichtstad van De Graafschap met 3-0. Feyenoord won met 2-0 van de Doetinchemmers, zodat de 0-0 tussen PSV en Feyenoord voldoende was voor PSV om naar de finale te gaan. In de eindstrijd bleek RSC Anderlecht toch te sterk en door goals van de jongste speler van het toernooi, Crésus Kana, en Abdoulaye Barry kroonden de Belgen zich voor het eerst tot winnaar van het Seesing Tournament. De troostfinale werd een mini-klassieker tussen Ajax en Feyenoord, waarin de Amsterdammers met 3-0 te sterk bleken. Bayer 04 Leverkusen versloeg De Graafschap met 1-0, zodat zij als vijfde eindigden. De troostronde voor de plekken zeven tot en met tien werd gewonnen door AZ op doelsaldo voor Club Brugge en Borussia Dortmund. RKZVC, versterkt met enkele talenten van Longa’30 en AZSV, eindigde als tiende en laatste en ondervond aan den lijve dat het verschil in tempo en balsnelheid tussen amateurvoetbal en profvoetbal toch wel bijzonder groot is.

Naast de teamprijzen werden ook een aantal individuele prijzen uitgereikt. Jos Heutinck en Joey Belterman bepaalden dat Abdoulaye Barry van RSC Anderlecht tot beste speler van het toernooi gekroond werd. Oud-keeper van RKZVC, Jos Knippenborg, vond Cino Cools van Ajax de beste doelman van het toernooi. De trofee voor topscorer van het 18e Seesing Tournament ging naar Dwight Ede Eriyo van RSC Anderlecht, die zeven keer doel trof. De organisatie van het 18e Seesing Tournament kan terugkijken op een prachtig voetbalweekend na een absentie van twee jaar door Corona. Er was prachtig jeugdvoetbal te zien met fraaie acties, mooie combinaties en prachtige goals. Maar liefst 122 keer werd er gescoord in 35 wedstrijden, een gemiddelde van meer dan drie doelpunten per wedstrijd.

Foto: Henri Weikamp / Seesing Tournament