De verkopers in de voormalige sportwinkel Ros Sport in Didam merken dat er door het ingestelde vuurwerkverbod een ware run op categorie 1-vuurwerk is ontstaan. Het is de laatste keer dat de eigenaren richting de jaarwisseling vuurwerk kunnen verkopen voordat het pand in het centrum wordt gesloopt. Zo schrijft REGIO8.

“Mensen komen van Doetinchem tot Arnhem naar hier, want er is bijna niet aan te komen”, zegt verkoper Sandor Hendriksen, die heel Nederland door is gereden om voldoende verkoopwaar te hebben. Sportwinkel Ros Sport aan de Wilhelminastraat zit al jaren dicht, maar het pand is nog steeds eigendom van de oorspronkelijke eigenaar Jan Ros. In de week tussen Kerst en Oud en Nieuw is de zaak in ere hersteld, speciaal voor de verkoop van het categorie 1-vuurwerk. “Deze sportzaak bestaat veertig jaar, daar is ook meer dan dertig jaar vuurwerkverkoop”, vertelt Hendriksen. “De oude huurders zijn er nu uit, maar de bunkers staan er nog. Dus hebben wij het, met mijn schoonvader (Jan Ros, red.) en vriendin, opgepakt. Dit jaar voor de laatste keer, want in januari gaat het pand tegen de grond.”

Bij de verkoop van het categorie 1-vuurwerk worden ook de jongste telgen van de familie ingezet, iets wat volgens Hendriksen ook bij Jan Ros voor trots zorgt: “Onze zoons doen mee, een neefje doet mee. Die vinden het ook hartstikke leuk en zijn er eigenlijk mee opgegroeid.” In het nieuwe jaar wordt de sportzaak gesloopt en komen er appartementen voor terug. Mogelijk gaat Hendriksen volgend jaar op zoek naar een andere verkooplocatie: “Het is helaas niet anders. We zitten nog te denken, omdat er toch veel wordt verkocht, om volgend jaar ergens door te gaan. Het moet nog blijken of dat gaat lukken.”

Foto: REGIO8