Een dertigjarige man uit Ruurlo is veroordeeld tot een celstraf van veertien maanden voor het verkrachten van een negentienjarige vrouw. Na het drinken van veel alcohol in Nijmegen kroop de man in bed bij het slapende slachtoffer en haar vriend.

Naast de gevangenisstraf van veertien maanden, waarvan zes voorwaardelijk, moet de man ook een schadevergoeding van zestienduizend euro betalen aan het slachtoffer. Hoewel de Ruurloër zelf zegt dat hij grote delen van de avond niet meer kan herinneren door overmatig alcoholgebruik, is er volgens de rechtbank voldoende bewijs uit het DNA-onderzoek en de verklaringen gekomen. Nadat de dertigjarige man bij de vrouw en haar vriend in bed was gekropen, drong hij met zijn vingers de vagina van de vrouw binnen.

De man vond niet dat opzet bewezen kon worden, maar de rechtbank ging niet in deze argumentatie mee. “De man had namelijk direct een weerwoord toen hij werd geconfronteerd”, meldt de rechtbank. “Hij gaf onder andere de vrouw de schuld.” Voor het voorwaardelijke deel van de celstraf staat een proeftijd van drie jaar.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8