Radio Ideaal, de lokale omroep voor de gemeente Bronckhorst en Lochem, en REGIO8 zullen vanaf 1 september 2021 de samenwerking aangaan om de lokale journalistiek in de Achterhoek te verbeteren en de krachten te bundelen met behoud van eigen identiteit. Als proef wordt voor een periode tot 2023 een journalist voor 0,5 fte gestationeerd bij Radio Ideaal via REGIO8. Deze gemeentevolger zal al het actuele nieuws uit de gemeente Bronckhorst voor beide omroepen gaan volgen.

Deze samenwerking zorgt voor een verrijking en verbetering van de lokale berichtgeving in de gemeente Bronckhorst. Ook krijgt Radio Ideaal de beschikking over het nieuws van REGIO8 uit de gemeenten Doetinchem, Oude IJsselstreek, Montferland en Berkelland voor haar online platformen. De inzet van een 0,5 fte journalist draagt bij aan het professionaliseren van het redactioneel netwerk in de Achterhoek.

Op de achtergrond speelt ook mee dat nieuws uit de “dichtbije”samenleving van belang kan zijn voor o.a. Omroep Gelderland en landelijk zenders. Samenwerking en technologische afstemming tussen de lagen in het mediabestel is daarom essentieel.