Als coverzangeres heeft Sandra Vriese veel feesttenten in de Achterhoek gezien, maar nu kiest ze voor een nieuwe route met haar allereerste eigen EP ‘Won’t Stop’. In haar thuisstudio in Hummelo legt ze de laatste hand aan haar nummers, waarmee ze hoopt op een definitieve doorbraak als solozangeres.

“Het is nu écht serieus”, zegt Vriese over haar stap in het diepe met haar eigen EP. “Mijn naam als zangeres is al wel bekend, maar daar zat vaak het label coverzangers aan. Mijn taak is om te laten horen dat ik nu mijn eigen nummers heb en dat ik die kant op ga.” Ze omschrijft haar plaat als een combinatie van soul- en rockmuziek. “Het is wat steviger, maar de soul komt erin door bijvoorbeeld blazerspartijen en het koorwerk”, aldus Vriese, die zelf de arrangementen schreef voor de muzikanten. “Ik ben geen drummer en geen rockgitarist, maar ik had wel de ideeën in mijn hoofd. Die heb ik uitgewerkt zodat de muzikanten een beter beeld krijgen van de stijl die ik wil laten horen.”

Voor Vriese is de EP een nieuwe start. In mei 2018 werd ze nog geopereerd aan een grote cyste op haar stembanden, waarna ze bij het Complete Vocal Institute in Kopenhagen opnieuw is opgetraind als zangeres. “Toen kwam ik op het punt dat ik dacht, gaat dit wel goed komen? Toen zei een docent tegen mij: ‘als wij mensen met een verlamde stemband kunnen leren zingen, kunnen we jou ook helpen’. Zij wisten precies wat er bij het herstel kwam kijken en hoe je dat aan moest pakken. Zij hebben mij er enorm doorheen geholpen en mij de zangeres gemaakt die ik nu ben.”

Nu haar stem is hersteld, hoopt Vriese met een crowdfunding de komende tijd zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen om de release groots aan te pakken. In september komt de eerste single ‘Won’t Stop’ uit, waarna begin volgend jaar de EP-release volgt met een liveshow in Willemeen in Arnhem. Voor Vriese kan die dag niet snel genoeg komen: “Ik weet gewoon nu al dat dat iets is waar ik onwijs trots op ga zijn.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8