Veel scholen sluiten morgen eerder vanwege de naderende storm Eunice. Ook de GGD Noord- en Oost-Gelderland en verschillende vervoerders nemen maatregelen. Dit schrijft De Gelderlander.

De GGD sluit de tijdslocaties in Doetinchem en Lichtenvoorde vrijdag uit voorzorg vanaf 14.00 uur. De test- en vaccinatielocatie in Apeldoorn is de hele dag gesloten. Mensen die een afspraak hadden na deze sluitingstijd worden gebeld voor een nieuwe afspraak. Vanaf 14.00 legt NS het treinverkeer in het gehele land stil. Ook vervoersmaatschappij Arriva liet weten vanaf dat tijdstip geen treinen meer te laten rijden in de Achterhoek en Liemers. Reizigers kunnen dan nog wel gebruik maken van bussen, mits blijkt dat het door de storm niet te gevaarlijk wordt.

Studenten aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) of Hogeschool Saxion (in Apeldoorn, Enschede en Deventer) kunnen vrijdag eerder naar huis. Saxion sluit de gebouwen om 12.00 uur. Of de Radboud Universiteit in Nijmegen deze lijn volgt is nog onbekend. Ook veel middelbare scholen stoppen eerder. Zo sluit het Graafschap College de deuren van alle locaties om 13.00 uur vanwege de naderende storm. De school wil studenten en medewerkers de gelegenheid geven veilig thuis te komen.