Leerlingen van de Mariaschool uit Ulft hadden vrijdag een sponsorloop voor hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne. Daarmee is een bedrag van ruim 13.000 euro opgehaald dat wordt overgemaakt naar Giro 555, zo laat REGIO8 weten.

“De kinderen kwamen rond 08.30 uur op school en sommigen hadden hun sportkleding al aan”, zegt Koen Hunting, leerkracht op de Mariaschool in Ulft. “We begonnen tien minuten later, en om 12.00 uur kwamen de laatste lopers weer binnen. Volgens Hunting waren de kinderen laaiend enthousiast over de actie. Datzelfde geldt volgens de leerkracht voor de ouders, opa’s en oma’s en het andere publiek langs de kant.

Vorige week al kregen de kinderen formulieren mee naar huis om op zoek te gaan naar sponsoren. Volgens Hunting is de actie meer dan geslaagd: “Ons streefdoel was 1.500 euro. We dachten als iedere leerling vijf euro op zou halen, dat al heel mooi zou zijn. Maar dit is gemiddeld 44 euro per leerling geworden.” Het gehele geldbedrag gaat overgemaakt worden naar Giro 555.

Foto: De Mariaschool