Foto: Basisschool de Rank

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben vier jongens het schoolplein van basisschool de Rank in Lochem vernield. De directrice van de school heeft inmiddels aangifte gedaan.

“Ik kreeg het nieuws ’s avonds, toen had het geen zin om er meer heen te gaan”, aldus directrice Marianne Hebbink. De vier jongens, die op beveiligingscamera zichtbaar zijn, hebben een ruilkastje met boeken geplunderd. “Overal lagen kapotgescheurde boeken”, verzucht Hebbink. Daarnaast zijn twee picknicktafels vernield en op de kop gegooid. “Een picknicktafel is nu instabiel, een ander hebben ze denk ik als trampoline gebruikt.”

Op foto’s is ook de zien dat er een fietsenrek op een speeltoestel is gegooid. De directrice geeft aan dat ze met de gemeente bezig is aan een oplossing. “Wij kunnen het hek niet op slot doen, dit plein is openbaar toegankelijk,”, geeft Hebbink aan. “Ik hoop dat onze leerlingen, met hun moreel kompas, dit nooit gaan doen.” Volgens de directrice is het niet de eerste keer dat er vandalisme is gepleegd op het schoolplein. Er is inmiddels aangifte gedaan van de vernielingen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8