Voetbalclub Go Ahead Eagles Deventer, de Bibliotheek Deventer en de Graafschap bibliotheken zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen uit het werkgebied van beide bibliotheken te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! wil de bibliotheek dat bereiken. Sinds 7 februari zijn leerlingen uit groep 5 en 6 van 12 basisscholen in Zutphen en Lochem zo veel mogelijk boeken gaan lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door voetbalspelers Luuk Brouwers, Bas Kuipers en Jay Idzes. Uiteraard spelen de leesconsulenten van Graafschap bibliotheken en de leerkrachten van de scholen hierin ook een belangrijke rol.

Tussendoor worden de leerlingen gestimuleerd om te lezen door filmpjes van de voetballers van Go Ahead Eagles. Na tien weken lezen, sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld.

Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV. Met het project geven zij aan dat, naast sporten en spelen, lezen erg belangrijk is. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl.

Foto: Graafschap Bibliotheken