Zondag was er in Lochem veel belangstelling voor Sinterklaas en zijn pieten. Voor de 16e keer organiseerde Stichting Staf & Mijterweekend een onvergetelijk Sinterklaasfeest. Vele honderden kinderen stonden met hun ouders en opa’s en oma’s zondagmiddag aan de kade van het Twentekanaal om Sinterklaas en zijn pieten op te wachten. De burgemeester Sebastiaan van ’t Erve van de gemeente Lochem haalde Sinterklaas aan wal waarna er een ronde langs de kade werd gedaan om alle kinderen te begroeten.

Na de intocht werd het feest verplaatst naar het marktplein in Lochem. Een lange stoet ging vanaf de kade richting het centrum van Lochem. Naast het doorlopende programma op de Kleine Markt waren er verspreid door alle winkelstraten leuke activiteiten voor de kinderen. Nieuw dit jaar is de ‘sinttrein’. Deze trein stopte bij elke activiteit in de binnenstad en maakt steeds dezelfde ronde in wandeltempo.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde intocht. De vele vrijwilligers van Stichting Staf & Mijterweekend en de Reddingsbrigade zorgde ervoor dat alles op rolletjes liep.

© Foto: RTV Ideaal

Meer foto’s in ons fotoboek