Drie Achterhoekse zorgorganisaties gaan in het oosten van de regio in samenwerking met het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) zorgmedewerkers voorzien van een boostervaccinatie. Dit jaar hopen Marga Klompé, Sensire en Careaz 3.500 personeelsleden een prik te kunnen geven aldus REGIO8.

“Fantastisch dat we door samen te werken in de regio de boostervaccinaties voor onze medewerkers kunnen oppakken”, zegt bestuurder Marcel Duvigneau van Marga Klompé. “We zien dagelijks de zorg onder enorme druk staan. Snel starten met de boostervaccinatie is dan ook van groot belang.” Omdat de boosterprik alleen kan worden gezet onder supervisie van een arts, is samenwerking met het SKB uit Winterswijk nodig. Het ziekenhuis stelt een priklocatie ter beschikking en zorgt voor ondersteuning van artsen. Het vaccineren wordt door eigen medewerkers gedaan.

Medewerkers van Sensire in de omgeving van Doetinchem en Zutphen worden door de zorgorganisaties zelf gevaccineerd. Door de samenwerking kunnen de 3.500 medewerkers dit jaar nog een boosterprik ontvangen, in plaats van in 2022. “Het is mooi om dat samen te kunnen doen om zo te zorgen dat uitval onder zorgpersoneel breed in de regio zo laag mogelijk is”, aldus bestuurder Inge de Wit van het SKB. “Met deze oplossing organiseren we met én voor elkaar zorg.”

Foto: RTV Ideaal (archief)