© Foto: RTV Ideaal (archief)

Van 1 april tot en met 30 april vindt er in zelhem de Sportiefste Straat Challenge plaats. Een maand lang moeten stratenteams beweegminuten bijhouden om zo de titel ‘Sportiefste straat’ en een mooi geldbedrag te ontvangen om iets leuks te doen met de hele straat.

Inwoners in de kern van Zelhem, met de postcode 7021, kunnen vanaf 6 jaar met een deel van hun straat meedoen aan deze Sportiefste Straat Challenge. De challenge start op 1 april en eindigt op 30 april. De leden van het stratenteam nemen deel aan een training of groepsles bij verenigingen en sportscholen in Zelhem. Wekelijks zal door de gemeente Bronckhorst het aantal beweegminuten per straat bekend worden gemaakt.

Op de website van de gemeente Bronckhorst is te zien welke sportaanbieders deelnemen en hoe de aanmelding van de beweegmomenten in zijn werk gaan. Mocht je al lid zijn van een vereniging of sportschool dan is aanmelding alsnog nodig omdat dan pas de beweegmomenten mee gaan tellen. De geldprijzen die te behalen zijn komen uit voor een eerste plaats op 1000 euro, een tweede plaats op 500 euro en een derde plaats op 50 euro. Opgave voor de Sportiefste Straat Challenge kan tot en met 8 maart.