Stichting Sravana is een vrijwilligersorganisatie in Doetinchem die zorg en ondersteuning biedt aan mensen in de laatste fase van hun leven. Sravana doet dit in het hospice of bij patiënten thuis. Op een persoonlijke manier wordt zorg en verpleging geboden waarbij de eigen wensen van de gast centraal staan.

Geschoolde vrijwilligers nemen een belangrijke plaats in bij de praktische, directe zorg voor de gasten. De verpleegkundige zorg wordt gegeven door een vast team verpleegkundigen van Sensire dat overdag en ’s nachts inzetbaar is. De medische zorg wordt gegeven door de eigen huisarts. Eventueel neemt een huisarts uit Doetinchem deze zorg over. In het hospice is plaats voor vijf gasten. De partner/familie kan in het gasthuis naar eigen wens zoveel mogelijk de verzorging blijven geven. Daarbij worden de coronamaatregelen in acht genomen.

De vrijwilligers van Sravana worden geschoold door middel van een introductiecursus waarbij de landelijke richtlijnen van de ‘Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg’ worden gehanteerd. Daarnaast worden nog verschillende themabijeenkomsten aangeboden. Nieuwe vrijwilligers hoeven geen achtergrond in de zorg te hebben. Na een succesvolle afsluiting van de introductiecursus wordt de vrijwilliger een vrijwilligersovereenkomst aangeboden, waarmee zowel Sravana als de vrijwilliger aangeeft de werksituatie serieus te nemen en de privacyregels in acht te nemen. De vrijwilligers worden ingezet in de regio Doetinchem, Wehl, Hummelo, Keppel en Drempt.

Geïnteresseerden kunnen kijken op de website: sravana.info