Op dinsdag 9 november, woensdag 10 november en donderdag 11 november rijdt ‘Een nieuwe tijd’ met een SRV-wagen door de gemeente Bronckhorst. Inwoners kunnen instappen en de wederopbouwperiode van na oorlog (her)beleven. Wat is er toen allemaal in de Achterhoek gebouwd en waarom? Vanuit daar reizen ze door naar een duurzame toekomst en lossen in de escaperoom puzzels op voordat het te laat is! Buiten bij de SRV-wagen gaan het Gelders Genootschap, gemeente Bronckhorst en andere betrokken organisaties graag met belangstellenden in gesprek over verleden, heden en toekomst.

Eerder dit jaar sloegen elf gemeenten in de Achterhoek de handen ineen voor een gezamenlijk project dat het bijzondere erfgoed uit de wederopbouwperiode dat deze regio bezit, onder de aandacht brengt. In het project staan de verhalen en de tijdsgeest van deze periode centraal. De SRV-wagen gaat ‘on tour’ door iedere gemeente om te laten zien wat we kunnen leren van de geschiedenis. En hoe dit in te zetten om te verduurzamen zonder cultuurhistorische waarden hierbij uit het oog te verliezen.

Op iedere dag kunnen bezoekers sowieso bij de SRV-wagen een gratis duurzaamheidswaaier ophalen met praktische tips om monumenten energiezuinig te maken.

Foto: Gemeente Bronckhorst