Na de zomervakantie barst de stappenstrijd los tussen Achterhoekse bedrijven/medewerkers in de Ommetje app. Deze tien-weekse wandeluitdaging start op 23 september 2022 en daagt iedereen uit om elke dag 20 minuten een ‘ommetje’ te maken.

Veel mensen kennen de Ommetje-app al, maar de gemeente Bronckhorst doet mee aan een nieuwe, Achterhoekse variant, ‘het Fit Veur Altied-ommetje. mensen lopen in teams tegen elkaar, dus bedrijf tegen bedrijf. Elk bedrijf dat een team kan samenstellen dat gemiddeld vijf ‘ommetjes’ per week loopt kan meedoen aan deze leuke challenge. Een dagelijkse wandeling draagt bij aan de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. “Je voelt je niet alleen fitter en gezonder, je verkleint ook nog eens de kans op ziekten. Vergeet niet dat meer bewegen ook stress vermindert, je hart gezond houdt, je slaap bevordert én je simpelweg veel meer energie geeft. Daarbij is het ook gewoon leuk om samen met je collega’s de competitie met andere bedrijven aan te gaan! Je maakt als team kans op mooie prijzen.” laat de gemeente Bronckhorst weten.

Het is een mooie eerste stap om binnen jouw organisatie op een laagdrempelige manier en geheel kosteloos aan de slag te gaan met vitaliteit. Ook de gemeente onderschrijft het belang van gezonde en vitale medewerkers. Inschrijven kan via www.fitveuraltied.nl/ommetje ook is hier meer informatie te vinden.