De Tourclub Zelhem en de Keiaosers uit Keijenborg hebben vorig jaar september samen besloten om de mogelijkheden te onderzoeken van een nieuwe MTB route rond Zelhem. Er werd een schets gemaakt van een mogelijke route, contact gezocht met het Achterhoeks bureau van Toerisme en ook met routebouwer Patrick Jansen van Tracks&Trails. Daarna begon een van de meest tijdrovende trajecten van de voorbereiding: contact zoeken met al die grondeigenaren met de vraag of ze mee willen werken aan de MTB route.

Patrick Jansen gaf tijdens een bijeenkomst uitgebreide toelichting over hoe de voorbereiding en het uiteindelijke bouwen van een route in zijn werk gaat. Patrick is de bouwer van vele MTB routes in Nederland waaronder ook alle routes rond Lochem en van Winterswijk. De eerste vrijwilligers zijn gestart met de snoeiwerkzaamheden, zodat binnenkort een kraan kan beginnen met de bouw van het parcour.

Als alles volgens plan verloopt zal de route een lengte krijgen tussen de 36 en 41 kilometer met ca 10 km nieuw te bouwen single track. Wanneer de route klaar is hangt ondermeer af van het aantal beschikbare vrijwilligers. Aart Kappert is de routecoördinator voor de MTB route Zelhem.