Ze zijn bijna niet te missen langs de wegen van de gemeentes Doetinchem en Oude IJsselstreek: de borden met het woord ‘scheidzooi’ erop. Een vette knipoog naar de uitdrukking die velen van ons vast herkennen. Gemeente Doetinchem, Afvalinzamelaar Buha en Gemeente Oude IJsselstreek slaan hiermee de handen ineen om de Achterhoek een stuk duurzamer te maken. Het doel van de campagne Scheidzooi is om te zorgen dat inwoners bewuster omgaan met hun afval, zodat het beter en meer kan worden hergebruikt.

Beide gemeentes en Buha gaan inwoners met deze campagne online en offline aanmoedigen om afval nog beter te scheiden. Door afval beter te scheiden, helpen inwoners mee aan een duurzamere wereld. Van goed gescheiden afval kunnen namelijk nieuwe producten worden gemaakt. Van afval naar grondstof. Door beter te scheiden zorgen we dat er ook voor de generaties na ons voldoende grondstoffen zijn, dat er minder bomen gekapt worden, dat er minder uitstoot van CO2 is en beter scheiden scheelt ook nog eens in de portemonnee.

Inwoners kunnen meer informatie vinden op www.buha.nl/scheidzooi (Doetinchem) en op www.oude-ijsselstreek.nl/scheidzooi (Oude IJsselstreek).