De start van de Poppy campagne in de gemeente Bronckhorst vond plaats op woensdag 25 oktober in het gemeentehuis, dit door het opspelden van de ‘Klaproos Poppy’ bij burgemeester Marianne Besselink.

De campagne wordt gehouden in alle landen van de Commonwealth of Nation. De Poppy is verkrijgbaar op verschillende plekken in Nederland. In de gemeente Bronckhorst is de Poppy op verkrijgbaar zijn tot en met 11 november 2022 bij de Blokker in Zelhem en bij Snackbar Hoogstraat in Hengelo. De Royal Canadian Legion Branch 005 The Liberation of the Netherlands maken mogelijk om jaarlijks de campagne te houden in Nederland.

”Met de Poppy Campagne in de gehele wereld proberen wij even stil te staan bij alle ellende en de daaruit komende benodigde hulp. Daarom is het belandrijk dat zo veel mogelijk mensen de Poppy gaan dragen in de periode; laatste vrijdag in oktober tot de 11 november” legt Gerrit Bruggink uit. De vrije bijdrage voor de Poppy is dan ook bedoeld om deze hulp te kunnen bieden, waar de standaard hulp te kort schiet of eenvoudig niet voorhanden is.

© Foto: Gerrit Bruggink