De Strongman Champions League keert na een coronastilte op zaterdag 18 juni terug in het centrum van Doetinchem. Veertien krachtpatsers wagen zich aan een serie uitdagingen om te laten zien wie de sterkste is.

Hoewel de Strongman Champions League een serie internationale wedstrijden is met kijkers in binnen- en buitenland, blijft de Achterhoek een terugkerende locatie. Dat is ook de wens van Paul Rabelink, organisator van het evenement. “Het westen wil het graag hebben, maar ik kom uit de Achterhoek en hier is het veel fijner te organiseren”, zegt de eigenaar van sportcentrum Physique in Terborg, die blij is dat de krachtpatsers terugkeren op het plein bij het stadhuis in Doetinchem.

Het Achterhoekse karakter komt ook terug in de opening. Zaterdagmiddag om 13.00 uur zingt een regionale operazangeres een Doetinchemse versie van het nummer Barcelona van Freddy Mercury en Montserrat Caballé. “Dat zal burgemeester Mark Boumans vast op prijs stellen”, denkt Rabelink, die hoopt dat de tribunes weer goed gevuld zijn tijdens het gratis evenement.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8