De Stichting Met de klas de boer op is deze week officieel opgericht door zes boerinnen uit de Achterhoek. Met medewerking van Jeroen Blankestijn van Notariskantoor Blankestijn in Zelhem is op 8 maart de notariële akte opgesteld en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel geregeld.

Met de oprichting van de Stichting Met de klas de boer op, gaan we als boerinnen verder waar we al bijna 35 jaar mee bezig zijn: Kinderen bewust maken waar het voedsel vandaan komt. Dat doen we met een jaarlijkse unieke projectdag. Tijdens deze projectdag, die dit jaar op 22 maart plaatsvindt, krijgen bijna 1.000 leerlingen van de basisscholen in de regio Zutphen, Doesburg, Bronckhorst en Doetinchem les van een boer of boerin en daarnaast een unieke inkijk in het werk op de boerderij.

Tijdens de projectdag ‘Met de klas de boer op’ leren en beleven de kinderen van alles over de boerderij. De boer gaat eerst naar de klas om les te geven. Daarna gaan de kinderen op bezoek naar de boerderij. De boer neemt tijdens de theorieles allerlei voorwerpen mee om het dagelijkse werk op de boerderij uit te leggen, bijvoorbeeld een melkstel of spermarietjes. Kinderen krijgen op deze dag een goed beeld van het werk op de boerderij en hoe voedsel wordt geproduceerd en de kinderen kunnen dit ook zelf ervaren op de boerderij.

Foto: Thijs Kroondijk