Een 28-jarige vrouw uit Arnhem die reed onder invloed van cannabis is dinsdagavond aangehouden in Halle. Ze kreeg een rijverbod van de Marechaussee nadat ze werd geholpen met autopech op de A18, maar besloot alsnog in haar voertuig te stappen.

De vrouw stond aanvankelijk met autopech langs de snelweg A18 bij Doetinchem. Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee zagen haar staan, schoten te hulp en verplaatsten haar auto naar een veilige plek. Vanwege een verdenking op drugsgebruik werd de Arnhemse onderworpen aan een speekseltest. Ze testte positief op het gebruik van cannabis, waarna ze een rijverbod van 24 uur kreeg opgelegd. De marechaussees zijn vervolgens weer weggereden van de locatie.

Enkele minuten later werd de vrouw alweer gezien in haar auto. “Toen zij het stopteken negeerde, werd de achtervolging ingezet”, meldt de Marechaussee. “Tijdens de achtervolging door Doetinchem en Westendorp, pleegde de bestuurster meerdere verkeersovertredingen en haalde levensgevaarlijke manoeuvres uit. Met behulp van de politie kon zij in Halle worden klemgereden en aangehouden.” De auto van de vrouw is daarbij in beslag genomen.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8

Foto: Koninklijke Marechaussee