© Foto: REGIO8

De Graafschap heeft, opnieuw, een straf gekregen van voetbalbond KNVB vanwege het gedrag van de eigen supporters. ‘Wanorderlijkheden’ in het uitduel met FC Groningen zijn volgens de Doetinchemse voetbalclub reden dat er geen supporters mee mogen naar FC Emmen.

De Doetinchemmers hadden nog een voorwaardelijke straf openstaan vanwege het afsteken van vuurwerk in de uitwedstrijd tegen VVV in Venlo. Ook in Groningen werd er volgens de bond vuurwerk afgestoken, wat reden is om het schikkingsvoorstel van één duel zonder uitsupporters neer te leggen. “Met het oog op de nacompetitie hebben we besloten dat we deze straf moeten accepteren”, aldus directeur algemene zaken Michael Ogubai. “In de nacompetitie willen we er alles aan doen om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. De steun van onze supporters is daarbij van groot belang.”

De Graafschap heeft de kaartverkoop voor de wedstrijd in Emmen per direct stopgezet. Mensen die al een kaartje hadden gekocht, kunnen hun geld terugkrijgen of doneren aan Vitesse. Op het kantoor op De Vijverberg rest wel een gevoel van onvrede. “Iedereen weet inmiddels dat er straffen staan op het afsteken van vuurwerk in en rondom een stadion”, meldt Ogubai. “Wat ik alleen niet begrijp en ook niet zal begrijpen, is het feit dat er nu honderden mensen gestraft worden voor de daden van een enkeling.”

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8