Studenten Férence Mulder, Jasmijn Klein Oonk en Noa Houwers vertegenwoordigden Zone.college in de finales van Skills The Finals. Alle drie de studenten vielen hierbij in de prijzen. Tijdens het meerdaagse evenement dat gehouden werd in de Jaarbeurs in Utrecht gingen ze de strijd aan met andere mbo-studenten om de titel ‘Wie is de beste van Nederland in zijn of haar vakgebied’. WorldSkills Nederland is een organisatie die vakwedstrijden organiseert voor mbo-studenten. Van donderdag 31 maart tot en met vrijdag 1 april werden de finales van de skills wedstrijd gehouden.

De twintigjarige uit Herwen afkomstige student Groene detailhandel, Férence Mulder deed mee aan de wedstrijd Ondernemer Retail. Hij maakte deel uit van een groep van acht studenten die met elkaar de strijd aan gingen voor de titel ‘beste Ondernemer Retail van Nederland’. Jasmijn Klein Oonk, student Bloem, groen & styling deed mee aan de vakwedstrijd Bloembinder. De twintigjarige studente uit Bathmen ging samen met zes andere studenten aan de slag met verschillende opdrachten. Zo moesten ze onder andere een productetalage maken, een arrangement en meerdere boeketten. Student Dierverzorging, Noa Houwers deed samen met zeven andere studenten mee aan de vakwedstrijd voor Dierverzorger. De in Aalten wonende Noa ging aan de slag met maar liefst tien verschillende opdrachten. Zo moest ze onder andere een dierenverblijf inrichten en een kattenpraktijk runnen, waarbij diverse werkzaamheden hoorden.

“Bij Zone.college hebben we gelukkig veel aandacht voor leerlingen en studenten die extra zorg en toewijding nodig hebben. Die aandacht hebben we ook voor leerlingen en studenten die in hun vakgebied willen excelleren. De Skills wedstrijden bieden hiervoor een prachtige mogelijkheid. Het was mooi om te zien hoe onze studenten hier op het toppen van hun kunnen presteerden” aldus Berend Pastoor, lid van het college van bestuur van Zone.college.

Foto: Zone.College