SpinSide Doetinchem en supportersvereniging Superboeren maken een statement tegen de coronamaatregelen waardoor voetbalstadions voor maximaal één derde gevuld mogen zijn. De supporters zijn het niet eens met de opstelling van De Graafschap en gaan vrijdag niet naar het stadion.

“Alle, maar dan ook alle seizoenkaarthouders moeten per direct weer plaats kunnen nemen op De Vijverberg en zolang de club zich hiervoor naar buiten toe niet hard maakt en met nietszeggende spierbalentaal komt, blijft de Spinside gesloten”, laten de supporters weten in een gezamenlijk statement. Vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht zijn er voor het eerst weer supporters welkom op De Vijverberg. Binnen de huidige coronasituatie is er plek voor ruim vierduizend supporters. Geïnteresseerden kunnen vanaf maandagochtend een plek reserveren.

Hoewel algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp meermaals heeft aangegeven tegen de beperkingen te zijn, hadden de supporters graag gezien dat de club ‘iedereen of niemand’ toe had gelaten. “Gezien de strijdlustige taal van De Graafschap gingen we er als vanzelfsprekend van uit dat onze club met een krachtig antwoord op deze onzinnige actie zou komen”, aldus de supporters in het statement. “In woord én daad, maar beide bleven uit. De Graafschap is een tandeloze tijger gebleken.”

De supporters laten weten een actie voor te bereiden rond de wedstrijd van vrijdagavond. Ook roepen ze andere seizoenkaarthouders op om de wedstrijd te boycotten. Eerder maakte supportersgroep SpinSide Doetinchem al een statement rond het thuisduel met Almere City. De wedstrijd werd toen enkele minuten stilgelegd toen tientallen supporters de tribune betraden.