Suzan en Freek uit Zieuwent en Harreveld kijken zeer tevreden terug op het eerste optreden dat ze zaterdagavond gaven in een uitverkochte Ziggo Dome. Voor het Achterhoekse muzikale duo zijn de twee concerten in Amsterdam de grootste die ze tot nu toe hebben gegeven in hun carrière.

“Dromen komen uit”, laat het Achterhoekse duo op hun Instagram-account weten na de eerste uitverkochte avond in de Ziggo Dome, zondagavond volgt het tweede concert. “Geen woorden voor, wat een avond.” Via social media regent het louter positieve reacties na het optreden: ‘Fantastisch’, ‘geweldig’ en ‘goud’, schrijven bezoekers op de verschillende kanalen. Suzan Stortelder uit Zieuwent en Freek Rikkerink uit Harreveld speelden zaterdagavond voor het eerst in de poptempel die plaats biedt aan zeventienduizend bezoekers en tot de laatste stoel bezet was.

De Achterhoekers genoten zichtbaar op het podium. Hun positieve uitstraling sloeg over op het publiek, waar veelal vrolijke gezichten te zien waren. Bekende nummers als ‘Avond’ en de nieuwe single ‘Honderd Keer’ werden luidkeels meegezongen. Tijdens ‘De Overkant’ probeerde Freek de mannen hard en laag mee te laten zingen en Suzan de vrouwen zo hard en hoog mogelijk. De dames waren daarbij duidelijk in de meerderheid. Voor het spelen van de hit betrad Snelle, afkomstig uit Gorssel bij Lochem, speciaal het podium. Hij nam eerder ook de single op met de twee.

Als Suzan en Freek vragen waar de bezoekers vandaan komen en als laatste de Achterhoekse vlag laten zien met de vraag of er nog streekgenoten in de zaal zitten, klinkt er hard gejuich. En dat er mensen uit de regio aanwezig waren, was duidelijk te zien. Bezoekers liepen met Achterhoekse shirts rond en sommigen hadden de bekende groene vlag met het kruis meegenomen.

Het tweetal schroomde niet het publiek in te gaan. Halverwege het optreden schoten de muzikanten het podium af, waarna ze tot verbazing van de aanwezigen opeens op de eerste ring stonden. Daar zongen de twee al lopend tussen de mensen door een nummer. Iets later speelden ze de single ‘Lichtje Branden’ midden in de zaal tussen het staande publiek, waarbij vele telefoons met een zaklamp de lucht in gingen.

Suzan en Freek hebben de komende maanden een drukke festivalzomer. Zo spelen ze onder meer op 5 mei tijdens de Bevrijdingsfestivals en staan ze in juli op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. In het najaar gaan de twee vervolgens de Nederlandse theaters in. Hun tour sluiten ze op 21,22 en 23 december af bij Schouwburg Amphion in Doetinchem.

Foto: Bas Lageschaar

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met streekomroep REGIO8