Ze maakte de opkomst van de bibop en de bixie mee. Silvia Teerink (56) zit veertig jaar in het kappersvak. Een heel bijzonder jubileum, want ze werkt al die tijd bij dezelfde kapsalon, in Zelhem. Zo lang jaar bij dezelfde baas zo ver voor je pensioen, dat kom je tegenwoordig niet meer zo vaak tegen. En dat verdient een feestje.

Een creatief beroep moest het worden, toen Silvia al die jaren geleden klaar was met de mavo. “Etaleuse of kapster wilde ik worden. Voor het eerste moest ik naar Utrecht, en dat zag ik op mijn zestiende niet echt zitten. Toen ben ik op zoek gegaan naar een baantje als kapster. En zo kwam ik hier terecht, eerst alleen op zaterdagen”, zegt Silvia tegen Omroep Gelderland als ze vrijdag de haren van haar zoveelste klant door haar vingers laat glijden.

Roddelen, dat hoort erbij in de kapperszaak, of niet? “Nou, roddelen was meer iets van vroeger. Mensen vertellen je nu nog wel veel, maar dat hou je voor jezelf”, vertelt de ervaren kapster. Mensen mooi en blij maken, daar gaat het in de ogen van Silvia om.

Zwaar is het kappersvak volgens haar wel. “Het vele staan en het vele lopen, dat maakt het zwaar. Maar als ik me voel zoals ik me nu voel, dan maak ik de vijftig jaar ook nog wel vol.”

© Foto: Omroep Gelderland