Inmiddels zijn er meer dan 60.000 vluchtelingen uit Oekraïne in Nederland. De gemeente Doetinchem helpt mee met het opvangen van deze vluchtelingen. Tussen half juni en half juli heeft gemeente voormalig zorghuis ’t Weerdje in Doetinchem klaar voor de extra opvang van ongeveer 100 Oekraïense vluchtelingen.

Midden juni zijn de eerste kamers klaar. Vanaf dat moment worden de eerste vluchtelingen opgevangen in ’t Weerdje. Aannemer Van Wijnen zorgt ervoor dat er vanaf half juli in totaal 48 kamers klaar zijn voor gebruik. Ook de verwarming, lift, gezamenlijke ruimtes en keuken worden opgeknapt en ook wordt het gebouw weer brandveilig gemaakt. De kosten worden vergoed door het Rijk.

In iedere kamer kunnen 2 volwassenen of 1 volwassene en maximaal 2 kinderen wonen. Het is nu nog niet duidelijk of de gemeente de andere kamers in ’t Weerdje ook klaarmaakt voor opvang. Daarover neemt het college van burgemeester en wethouders later een besluit op basis van de behoefte aan opvangplekken op dat moment.

Foto: Habion