Even leek het erop dat de taxusinzameling van 2021 in het water zou vallen. De maand mei was behoorlijk nat en koud. Dit had helaas een remmend effect op de groei van veel planten, waaronder de taxus. Het water van de maand mei in combinatie met de zwoele warmte van juni heeft gelukkig veel goedgemaakt. Inmiddels heeft stichting Taxus Taxi dan ook meer dan 300.000 kilogram vers taxussnoeisel ingezameld. Genoeg voor ruim 2.700 chemokuren.

Wat de taxus zo bijzonder maakt is de werkzame stof 10-deacetylbaccatin III. De werking van deze stof is beter bekend onder de naam Taxol. Dit kankerremmende middel bevindt zich in de naalden van de taxusplant. Nadat het uit de naalden is gewonnen wordt het als hoofdbestanddeel van de chemotherapie ingezet. Dit gebeurt onder andere bij behandeling tegen borst-, maag-, slokdarm-, long-, en eierstokkanker.

Steeds meer mensen uit verschillende gebieden bieden hun taxussnoeisel aan in de strijd tegen kanker. Op dit moment heeft de stichting al meer dan 300.000 kilogram vers taxussnoeisel aangeboden gekregen van donateurs uit het gehele werkgebied. Een werkgebied dat het grootste gedeelte van Brabant, Gelderland en Limburg bestrijkt. Overal waar mensen hun taxussnoeisel aan Taxus Taxi aanbieden, haalt de stichting het snoeisel van deze wonderplant op.

Dat steeds meer mensen hun snoeisel doneren is een goed teken. De bekendheid groeit en dat uit zich direct in resultaat. Wilt u ook deelnemen? Kijk dan op www.taxustaxi.nl voor de mogelijkheden.