Rens te Stroet stopt na dit seizoen als wielrenner. De 32-jarige coureur uit Keijenborg rijdt de komende maand nog één of twee koersen en dan zit het erop.

“Ik kom op een leeftijd dat ook andere dingen belangrijk worden”, geeft Te Stroet aan tegenover Omroep Gelderland. “Misschien wel kinderen. Het is gewoon een keertje mooi geweest.” Corona heeft daarbij ook een rol gespeeld, want de afgelopen twee seizoenen gingen de meeste wedstrijden niet door. “Zoveel trainen voor een wedstrijd die dan weer niet doorgaat, dan moet je wel echt veel moraal hebben”, schetst de wielrenner. “Voor mij was dat klaar. Het was echt vervelend. Je probeert ergens naartoe te werken en dan gaat het weer niet door. Dat is heel frustrerend.”

Te Stroet kwam nog wel in actie in zijn geliefde Ronde van de Achterhoek. “Dat wilde ik nog wel, maar het resultaat was helaas niet goed genoeg. Maar ik heb een mooie carrière gehad. Individueel was mijn hoogtepunt etappewinst in de Ronde van Gironde. En ik zat er vaak bij in lange ontsnappingen, dat was mijn koerstactiek. Je rijdt je zo wel in de kijker. Dat probeer ik de jonge gasten in mijn ploeg ook te leren, maar daarnaast wel met het koppie koersen.”

De Achterhoeker reed de laatste jaren bij een ploeg met een goed doel erachter, het Achterhoekse team Sensa-Kanjers voor Kanjers: “Het is een hele mooie manier om de sport te bedrijven en ook een steentje bij te dragen aan de maatschappij.” Echt veel fietsen gaat Te Stroet niet meer: “De zin in fietsen blijft echt wel. Maar op dit niveau is het gebeurd. Misschien rij ik nog wel een keer een wedstrijd bij de amateurs. Ik ga wel met vrienden weekendjes weg op de fiets. Maar ik zal de wedstrijdspanning wel missen. Dat is toch minder als je bij een bedrijf werkt.”

De band met het wielrennen blijft wel bestaan. “Ik heb een eigen bedrijfje in wielerdakdragers”, zegt de Keijenborger. “Dat probeer ik uit te breiden. En ik heb een ploegleiderscursus gedaan. Ik was altijd al de wegkapitein, ook bij de Kanjers. Ik denk wel dat ik jonge jongens kan stimuleren en tips kan geven. Ik heb wel gehoord dat je als ploegleider niet teveel meer renner wil zijn. Ik kan nu Keijenborg niet meer op de kaart zetten als wielrenner. Het zou mooi zijn als er iemand anders uit Keijenborg opstaat in een sport, het liefst in het wielrennen.”

Foto: Omroep Gelderland