Het Technieklokaal is in 2008 opgericht. Vanuit het bedrijfsleven kwam er de vraag of er technieklessen voor het basisonderwijs waren. Dit alles ingegeven door het tekort aan vakmensen. Het idee was om kinderen van groep 6 tot en met groep8 kennis te laten maken met techniek. Het Technieklokaal heeft 2 lokalen, 1 op het Metzo College en 1 op de Ambachtstraat 10 te Doetinchem.

De leerlingen komen 4 keer per schooljaar naar het technieklokaal en maken daar 4 verschillende werkstukjes. De materialen die worden gebruikt zijn PVC , elektrodraden, zonnepanelen, hout en aluminium. Dit schooljaar wordt onder meer de ballonracer, luchtpomp, zenuwspiraal gemaakt en voor het eerst dit jaar is het onderdeel Robotica aan het programma toegevoegd. Om de scholen die niet met eigen vervoer komen heeft het Technieklokaal een bus die sinds het schooljaar 2019 – 2020 gesponsord wordt door Arriva.

Om de 2300 leerlingen die in het Technieklokaal te laten komen is de stichting op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zo kan er worden geholpen in de lokalen en als chauffeur. Op dit moment draait het technieklokaal op 2 deeltijd medewerkers en 70 vrijwilligers.