Team Iessel Diesel beleefde vrijdag 4 en zaterdag 5 augustus tijdens de 38ste editie van de tractorpulling Lochem een ’thuiswedstrijd’. Alle sponsoren en leden van de club van 100 van team Iessel Diesel hadden een uitnodiging gekregen voor het evenement. Erik Meijer bestuurde ditmaal de welbekende blauwe Ford. 11 deelnemers verschenen aan de start in de ‘Limited Super stock klasse’.

Iessel Diesel rijdt in een blauwe Ford 9600, met een 7,5 liter motor die rijdt op Methanol. Het team behaalde een derde plaats en staat in het Nederlands kampioenschap op de eerste plaats in de ‘Limited Super stock klasse’. “Dat houdt in gelimiteerd in turbo en cilinder inhoud”, vertelt Erik Meijer tijdens het interview in Achterhoek Totaal op Radio Ideaal. De tactiek van team Iessel Diesel in duidelijk. “Een goede balans en startplek op de baan is heel belangrijk. Vooraf een plan maken waar en hoe je wil rijden en dat in je hoofd houden.” De klasse werd door de weersomstandigheden gereden met een zogenaamde floating finish. “Dan mag iedereen 1 keer rijden”, vult Floris Meijer aan. “Normaal gesproken, als je een finale mag rijden, kan je altijd de motor nog iets afstellen of de losse gewichten op de tractor verhangen.”

De laatste twee competitie wedstrijden die er, dit seizoen, nog aankomen zal Erik Meijer de tractor ook besturen. “Zo gaan we hopelijk dat Nederlands kampioenschap binnen gaan slepen. Dat gaat nog heel lastig worden, maar we gaan ons best doen daarvoor,” vertelt Floris.

© Foto: RTV Ideaal / Johan Braakman

Meer foto’s in ons fotoboek