Een trein is zaterdagavond tegen een aanhanger gereden die stilstond op het spoor tussen Lichtenvoorde en Vorden. Op de aanhanger stond een tuinhuisje, waardoor het spoor bezaaid lag met planken.

Inzittenden van een trekker hebben geprobeerd een tuinhuisje op een aanhanger te vervoeren over het spoor bij Beltrum. Volgens een videocorrespondent van Omroep Gelderland zou het tuinhuisje echter te breed zijn geweest om tussen de hekjes van de spoorwegovergang op de Nijkampsweg te passen. Daardoor stond de aanhangwagen met het tuinhuisje stil op het spoor. De machinist van een naderende trein kon niet meer op tijd remmen, waardoor het tuinhuisje aan gort werd gereden. De planken van het bouwwerk lagen daarna op het spoor en door de klap zouden twee stroomkasten naast het spoor beschadigd zijn geraakt.

Bij het ongeval is de machinist lichtgewond geraakt. Al heeft de machinist veel geluk gehad, zo blijkt uit een foto die ProRail op Twitter plaatste. Een onderdeel van het tuinhuisje is dwars door de voorruit van de trein geknald.

Foto: ProRail