De veelbesproken tunnel onder de afgesloten spoorwegovergang op de Greversweg in Winterswijk lijkt er tóch niet te komen. Het gemeentebestuur zet een streep door de aanleg omdat de kosten voor de gemeente te hoog oplopen, zo schrijft REGIO8.

Winterswijk wilde in december 2020 maximaal drie ton bijdragen aan het totale kostenplaatje van 1,2 miljoen euro voor de aanleg van de tunnel, die dankzij medefinanciering door de provincie Gelderland en spoorwegbeheerder ProRail gerealiseerd zou worden. Er kwamen de afgelopen maanden twee varianten op tafel; een tunnel met trap en fietsgoot en een variant met hellingbaan. Beide varianten vielen duurder uit, respectievelijk 1,7 en twee miljoen euro. De oorzaak voor de stijging waren met name de toegenomen bouwkosten.

“De bijdrage van de gemeente Winterswijk zou bijna worden verdubbeld van 300.000 euro naar 550.000 euro en dat vonden we als college maatschappelijk niet aanvaardbaar”, zegt wethouder Bert Frings. De Greversweg is een zandweg in de buurtschap Woold, waar relatief weinig verkeer overheen komt. “Er is voor de afsluiting een aantal tellingen geweest en op een gunstige dag gingen er maximaal dertig mensen over de spoorweg heen”, aldus Frings.

De gemeenteraad praat donderdag 27 januari over de tunnel. Die kan alsnog besluiten extra geld uit te trekken voor de aanleg.