Na donderdagmorgen vroeg te zijn gestart werd het een warme dag. Het noodweer bleef gelukkig uit tot donderdagavond. Vrijdag werd de tweede dag gelopen van de Barchemse4Daagse. De route ging vanuit Barchem in de richting van Vorden en via De Beemd in Lochem weer terug naar Het Onderschoer.

Voorzitter Henk Luesink is erg tevreden over de twee dagen die al zijn gelopen. ”Als voorzitter van de Barchemse4Daagse ben ik nu al tevreden met wat er gaande is. De eerste dag was erg warm en de tweede dag was het prima weer. Voor de wandelaars is het fijn dat het minder warm is. Ook komende twee dagen wordt het nog mooi weer dus voor ons nu al reden om te zeggen dat het een geslaagde editie is” laat de trotse voorzitter weten.

De wandelaars laten weten dat het mooie routes zijn die door de prachtige natuur van de Achterhoek gaan. Ook dat is een drijfveer om na deze 15e editie door te gaan met een volgende editie. Dit jaar was er voor het eerst de 15 kilometer route omdat het wandelevenement al voor de 15e keer wordt gehouden. ”’We hebben van veel wandelaars gehoord dat de 15 kilometer een mooie route is die ze vaker willen lopen, voor ons reden om hem ook volgend jaar weer mee te nemen in de routes” lacht Henk.

Zaterdag gaat de route via Borculo, Gelzelaar en op de zondag zal de route richting Lochem en het Twentekanaal gaan.

Foto: Jeffrey van Londen