© Foto: Dutch US Convention

Op zaterdag 6 april en zondag 7 april 2024 wordt voor de tweede keer wordt de modelspoorbeurs “Dutch US Convention” georganiseerd.

Op de beurs komen liefhebbers van en belangestellende voor modelspoorhobby bij elkaar. Bij de Dutch US Convention hebben de tentoongestelde modelspoorbanen hebben één gezamelijk thema: Amerikaans. In de SSP-hal, op meer dan 3000 vierkante meter, staan meer dan 30 modelspoorbanen. Op het grote demoplein laten demogevers verschillende demo’s op het gebied van landschap, bouwen en technieken binnen de modelspoorhobby. Winkeliers en handelaren verkopen een diversiteit aan treinen, modelbouwdozen, materialen voor landschap en elektronica.

In 2022 hebben Ronald Halma en Ronald Koerts voor het eerst de Dutch US Convention georganiseerd. Daarvoor is ook de Stichting Dutch US Convention opgericht. Ronald en Ronald zijn geen onbekenden in de wereld van de modelspoorhobby. Ronald Halma bouwt vooral modelspoorbanen voor tentoonstellingen. Meerdere keren per jaar staat hij met een modelbaan op een modelspoorbeurs in binnen- en buitenland. Vaak met de hulp van Ronald Koerts.